Juniorsommerlejr- Kanotur i Sverige

01-07-2019 - 05-07-2019


Vores sommerlejr 2019 bliver som tidligere fortalt en kanotur i vildmarken ved Olofstrøm, i nærheden af Karlsham i Sverige.  Turen kommer til at forgår 
• fra mandag den 1. juli med afgang Farum station kl. 8 • til fredag d. 5. juli med ankomst ca. kl. 17 på Farum station
Overnatning vil ske i telt og eventuelt shelter på primitive lejrpladser, hvor der findes ildsted, toilet og affaldsbeholdere, men ellers ingen af det civiliserede livs bekvemmeligheder og gener. Der findes mange muligheder for ture i dette naturskønne søsystem, og turen bliver først helt fastlagt når vi er der. Ruten vil afhænge af vejret og kræfterne. Området er velegnet for såvel begyndere som let øvede, og der vil blive strækninger af forskellig længde de enkelt dage. Da vi bliver i de to mindre søer (Halen og Raslången) af søsystemet, som også er de mest spændende og smukkeste, vil det være overkommeligt også selvom du ikke har forhåndskendskab til kanosejlads. Og selv om vejret (mod forventning) skulle blive mindre godt, vil der aldrig være langt til bredden og helt sikker grund under fødderne.
Vi sejler i aluminiumskanoer (Inkas) med start ved Halen Kanocentralen i Olofström. Yderligere oplysninger om området kan findes på http://www.halenkanot.se . Kanoerne vil være udstyret med nødvendigt sikkerhedsudstyr som bl.a. inkludere redningsveste. 
Inden vi tager afsted, vil du blive trænet i kæntringsøvelser i Furesøen i Peter Lassens egen kanoer, således at alle ved hvordan man skal forholde sig hvis nogen (mod forventning) skulle kæntre. Da sikkerheden er i højsædet, er deltagelse i vores møde med kæntringsforsøg og kanotræning påkrævet.
Vi regner med at køre derop i privatbiler. 
Prisen for turen bliver (efter tilskud fra gruppen) på 1300 kr. inkl. mad, transport, overnatning og kanoafgift. Hvis der er nogen af jer der har problemer med prisen, vil vi bede jer kontakte Jørgen eller en af gruppeformændene Kamilla eller Josefine snarest muligt. Vi vil så undersøge om der kan opnås individuelt tilskud til turen.
Alle deltagere vil få nærmere oplysninger om turen inklusiv pakkeliste med mere, som vil blive udleveret senere. Der vil også blive givet yderligere orientering ved et sommerlejr informationsmødet i juni, hvor såvel spejdere som forældre er MEGET velkomne.
Hvis I har spørgsmål vedrørende turen, er I altid velkommen til at kontakte os.
Sidste frist for tilmelding er onsdag 29. maj 
Med venlig spejder hilsen 
Lars, Lars og Jørgen         
 

Junior

Afbud

Hvor

Farum Station