Kanotur for 5. klasse, Trop og Klan

03-07-2021 06:30 til 10-07-2021 20:00

Hammelev Gruppe

Juniorer 4.-5. kl., Troppen 6.-9. kl.

Endelig tilmelding til Kanotur i Sverige.
For spejdere fra 5. klasse og op.

Til Spejdere og Forældre i Hammelev Trop og Klan

Som vi tidligere har nævnt, har vi besluttet at sommerens lejr skal gå til Sverige på Kanotur – vi glæder os allerede, og det håber vi også I der har forhåndstilmeldt jer, gør.  Turen kommer til at udgå fra Nordmarkens Kanotcenter i Värmland. Vi har gode erfaringer med centret i forhold til det grej vi lejer, og det er et fantastisk område med primært søer – Kanoland nr. 1.  Vi får her muligheden for at møde lejrpladser, men også for at gøre brug af allemandsretten og måske gå i land på en øde ø, og helt sikkert føle os langt væk fra alting, og helt alene i verden – det er stort, og en fantastisk oplevelse.

Der deltager 4 voksne ledere på turen.  Vi har alle siddet i en kano før, vi har styr på både kanodelen, svømmedelen og førstehjælpsdelen, samt det generelle friluftsliv. Når det bliver muligt tager vi alle spejderen med i svømmehallen (eller Vedsted Sø) – 200 m. uden hjælpemidler er et krav for deltagelse Derudover, vil vi naturligvis sørge for bedst mulig planlægning og forberedelse, bl.a. har vi en sikkerhedsdag i støbeskeen, det er rart at alle har prøvet at kæntre på forhånd...

I Sverige skal vi padle i 2 -3 mands kanohold, lave mad på trangia og sove i telt, eller måske under kanoen, på klipperne eller hvis vi er heldige i en shelter. - klanen har hængekøjer med. Vi får 6 hele kanodage.

Vi har endnu ikke en endelig rejseplan klar, men der bliver afgang tidligt den 3. juli, og hjemkomst den 10. juli først på aftenen. Vi er i skrivende stund i gang med at undersøge hvilke muligheder vi har for transport, og hvordan vi gør det billigst muligt. Vi forventer, at sejle Frederikshavn – Gøteborg, derfra med bus til kanocentret. Hvordan vi kommer til Frederikshavn er vi ikke helt skarpe på. Vi arbejder på alt fra forældretransport, til leje af minibusser fra Hammelev og helt op til Kanocentret, det hører I om snart. 

Spejderne får brug for deres helt almindelige grej til en tur som denne, altså rygsæk, godt fodtøj, sovepose og underlag og tøj der kan klare lidt af hvert - OG naturligvis uniform.  Vi vil sige der skal et myggenet med til ansigtet, en hat og et par solbriller, men ellers ikke noget "særligt". Vi kommer naturligvis med en pakkeliste med tips og tricks når vi kommer tættere på turen, så de kan pakke småt, godt og rimeligt vandtæt. 

Turens samlede udgifter forventes at være max. 2600,- pr. person. Hammelev Spejdergruppe har besluttet at yde tilskud til turen på en sådan måde, så spejderne selv betaler 1800,- gruppen betaler resten. Vi vil gerne lære spejderne at det ”vil man yde må man nyde”. Vi vil sikre at der er is, hvis vi møder et ishus, men også ”færgemad” på hjemturen, hvor vi givetvis trænger, og ikke lige kan tænde trangiaen 😊.  Vi har allerede nu tjent fine penge ved juletræsindsamling, så ”til hygge” er vi i hus, men penge i turens samlede budget vil vi jo også gerne bidrage yderligere til, vi forestiller os at deltage i spejderlotteriet.  Den slags tiltag kræver dog både ideer, opbakning og engagement fra jeres side også, da vi ikke som ledere kan lægge fuld kraft i det hele, og alle de almindelige spejderaktiviteter prioritere vi naturligvis først. Så sig til, hvis der er indtjeningsmuligheder i syne. 

Vi ved det er kort varsel, men vi har brug for en bindende tilmelding 1. april, af hensyn til at kunne reservere plads på færgen, og komme videre med transport. Tilmeldingen er bindende og der betales samtidig den første rate på 500,-  2. rate på 1300,- indbetales senest 15. maj. Indbetaling finder sted via mobilpay til gruppen på nr.  35370 mærket med tydelig angivelse af spejderens navn samt ”kanotur”. 

Corona - det forholder vi os til når vi kommer nærmere. Uanset hvad, bliver der naturligvis en sommerlejr, og prisen vil blive justeret herefter, hvis vi er nødt til at ændre planer. 

Spejderhilsen

Lederne


Tilmelding til dette arrangement er lukket fordi arrangementet er startet

Hvor

Brøkkelhusvej 3
Hammelev
6500 Vojens
Danmark
26250368
formand@hammelevspejderne.dk

Tidspunkt

Fra 03-07-2021 06:30
Til 10-07-2021 20:00

Arrangør

Hammelev Gruppe