AFLYST Lederaften om Ceremonier

26-10-2021 19:00 til 26-10-2021 21:00

Køge Spejderhus

Klanen, Ledere, Klan FUBAR

Vi har i ledergruppen tidligere besluttet hvilke ceremonier m.v. vi følger hos Køgespejderne. I kan se hvad vi tidligere har besluttet i vedlagte.

Vi synes det er på tide at vi lige tager en snak om disse igen, så vi alle er enige om, hvordan vi synes vi skal agere sammen med spejderne. Det bliver tirsdag den 26. oktober kl. 19-21 i Køge Spejderhus.

Vores nuværende beslutning er:

Formål med ceremonier


Ceremonier danner rammer om specielle begivenheder. Formålet med Køgespejdernes Ceremonier er primært at skabe sammenhold og samhørighed blandt medlemmerne af Køgespejderne.

Ceremonierne skal sekundært også bidrage til at skabe sammenhold og samhørighed med de andre spejdere i DDS og ude i verden.

Vi ønsker at være med til at præge udviklingen, også omkring brugen af ceremonier i DDS i retning af et mindre militært/nationalistisk image hen imod et mere uformelt image.

Begivenheder med ceremonier


Køgespejdernes ceremonier omfatter følgende begivenheder:

  • Start på spejderaktivitet – dagligdag
  • Start på spejderaktivitet – gruppeaktiviteter
  • Slut på spejderaktivitet – dagligdag
  • Slut på spejderaktivitet – gruppeaktiviteter
  • Melde til/fra ved aktiviteter

Start på spejderaktivitet – dagligdag


Når vi i afdelingerne mødes på Åsen, og har en fælles opstart i afdelingen, samles vi omkring flaget og hejser dette sammen.
 

Hvis vi synger, benytter vi ”Nu er spejderne kommet”.

Der er ingen krav om eller opfordring til brug af uniform eller om ikke at må benytte hovedbeklædning under flaghejsning. Vi beder spejderne stå stille når vi hejser flaget.

Omkring honnør, så benytter vi ikke dette ved flaghejsning. Hos junior og trop kan ledere og spejdere vælge at benytte spejderhilsenen:

Start på spejderaktivitet – gruppearrangementer


Ved gruppearrangementer er vi ofte så mange, at det kan være upraktisk at vente til alle kommet, med at hejse flaget. Derfor kan dette være hejst inden arrangementet begynder.
 
Ved flerdagsture hejser vi flaget ved programmets start. Afdelingerne står samlet. Der er ingen samling når flaget tages ned på flerdagsture.
 
Vi synger ”Nu er spejderne kommet” før/efter flaget hejses. Der er ingen krav om eller opfordring til brug af uniform eller om ikke at må benytte hovedbeklædning under flaghejsning. Omkring honnør, så benytter vi ikke dette, ligesom vi ikke benytter spejderhilsen ved gruppearrangementer.

Slut på spejderaktivitet – dagligdag


Når vi i afdelingerne har en fælles afslutning på Åsen, samles vi omkring flaget og tager dette ned sammen.

Vi kan vælge at synge en sang, når vi tager flaget ned, eller før/efter det er taget ned. Afdelingerne står samlet.

Der er ingen krav om eller opfordring til brug af uniform eller om ikke at må benytte hovedbeklædning under flagnedtagning.

Omkring honnør, så benytter vi ikke dette. Hos junior og trop kan ledere og spejdere vælge at benytte spejderhilsenen.

Slut på spejderaktivitet – gruppearrangementer


Hvis vi ved gruppearrangementer har fælles afslutning, mødes vi ved flaget og tager dette ned sammen.

Vi kan vælge at synge en sang, før/efter flaget er taget ned.

Der er ingen krav om brug af uniform eller om ikke at må benytte hovedbeklædning under flaghejsning. Omkring honnør, så benytter vi ikke dette, ligesom vi ikke benytter spejderhilsen ved gruppearrangementer.

Melde til/fra ved aktiviteter


Vi benytter ikke honnør/spejderhilsen ved til- og framelding til aktiviteter, men vi vil gerne have en samlet gruppe (alle er kommet frem) samt opmærksomhed.

Lejrbål

 

Vi har altid en lejrbålsleder ved gruppelejrbål, og også gerne når afdelingerne holder lejrbål. Dennes opgave er at sikre et godt lejrbål, hvor råbene bliver kraftige, sangene bliver ledet og indslagene koordineret

Vi klapper[1] og/eller giver råb som afslutning på fx et lejrbålsindslag.


[1]  OBS Der er i (mere konservative) spejderkredse af og til en holdning om, at ”Spejdere klapper ikke”. Denne holdning deler vi ikke.


Tilmelding til dette arrangement lukker 26-10-2021 11:23

Hvor

Marksvinget 22
4600 Køge
Danmark

Tidspunkt

Fra 26-10-2021 19:00
Til 26-10-2021 21:00

Arrangør

Køgespejderne