Trop: Forårsturnering

19-04-2024 18:00 - 21-04-2024 12:30


Nu er det endnu en gang den tid på året, hvor alle tropsspejderne i Ravnsholt Division skal dyste mod hinanden i den klassiske forårsturnering.

Birketroppen har vundet forårsturneringen siden 2014 - og vi går efter at forlænge den igangværende sejrsstime.

Praktisk info:
Start: Fredag d. 19.april kl. 18.00 på Kagerup station (Kagerup Stationsvej 58, 3200 Helsinge). Husk at have spist aftensmad hjemmefra.

Slut: Søndag d. 21.april kl. 12.30 ved Råbjerghytten (Ny Mårumvej 233, 3200 Helsinge).
OBS: Indkørsel til hytten skal ske via Nellerødvej ved busstoppestedet. Kør IKKE ind på Råbjergvej.
Da der er mange biler, der skal frem og tilbage for at hente spejdere søndag, så opfordrer vi til samkørsel for at mindske kaosset.

Historieramme:
Philip Figg har brug for jeres hjælp! Han har indgået et væddemål med rigmanden Edward. Nogen vil mene, at væddemålet er tæt på urealistisk, så han får brug for jeres hjælp for at vinde. Philip Figg skal Jorden rundt på 80 dage, men for at dokumentere, at han faktisk har været det, skal han komme tilbage til rigmanden Edward med en genstand fra hvert land, han besøger. Og det er her, I kommer ind i billedet! Mød op klar til en vild rejse sammen med dine bedste patruljekammerater.

Foropgave:
For at kunne rejse gennem forskellige lande, skal man naturligvis have et pas!
Et pas, eller et rejsepas, er et dokument til brug for identifikation for internationale rejser. Indehaveren af et pas kan bruge dette til at identificeres og indeholder en række oplysninger til brug for at kunne kontrollere at bæreren af passet er den samme, som den person, dette er udstedt til. 

I skal rejse som en patrulje, og derfor skal I lave et patruljepas, som viser, hvem I er.

Passet skal laves som en lille bog (ca. svarende til papirstørrelse A6) og I bestemmer selv udseendet. Det er en god ide, at passet er bundet ind eller har et omslag, der beskytter mod vejr og vind.

Passet skal indeholde følgende:

  • Fornavn og efternavn på alle patruljemedlemmer

  • Fødselsdato på alle patruljemedlemmer

  • Højde på alle patruljemedlemmer

  • Billede af alle patruljemedlemmer

  • Patruljenavn

  • Tropsnavn

  • Underskrift fra tropsleder

  • Mindst 16 tomme sider til viseringer undervejs på rejsen

Nedenfor kan I læse om de 5 kategorier der dystes i undervejs i en klassisk forårsturnering.

Generelt om forårsturneringen
Forårsturneringen er en traditionsfyldt tur hvor der konkurreres om at blive den bedste patrulje i divisionen. Den samlede konkurrence udgøres af 5 kategorier der dystes separat i:
 
Madlavning: Der skal laves mad flere gange i løbet af weekenden og ikke bare havregrød og kødgryde. Der er gennem årene set alt fra crepe suzette til saltdejs-bagt steg. Det gælder om at have styr på at læse en opskrift ordenligt og kunne fordele og koordinere arbejdet i patruljen så alt maden er varm og lækker på samme tid hvor der serveres for de kræsne dommere.
 
Hejk: Denne del af turneringen har set meget forskellig ud gennem årene. Fælles er dog at der vandres fra post til post som løses efter bedste evne. Mellem posterne gælder det om at være gode til at hjælpe hinanden med at komme frem og have godt styr på kort og kompas. Der gås med rygsæk på hejken.
På posterne skal man forberede sig på møde opgaver inden for alle tænkelige spejderdiscipliner. Der kan både skulle udøves førstehjælpe, sys te-poser, bygges med rafter og løses koder.
 
Lejrsport: Denne kategori har ligesom hejken set ud på forskellige måder, men det gælder altid om, at bruge sine evner inden for almindelig lejropbygning. Nogle år bygges en lejrplads op, andre år bygges bænke eller blider.
 
Turneringsløb: Her kommer koordineringen og kreativiteten rigtig i spil. Turneringsløbet indeholder en lang række mindre poster inden for kort afstand. Det kan være svært at nå alle posterne, så det gælder om at prioritere sin tid for at får det bedste udbytte. På posterne er der så godt som ingen regler for hvad man skal være klar på så patruljens fælles kompetencer kan rigtig komme i spil her.
 
Turn out: I løbet af weekenden bliver man også vurderet på hvor godt man klarer processen og ikke kun hvordan produktet ender. Til denne vurdering er kategorien turn out. Der bliver set på hvor god man er til at have styr på sine stumper under vejs, f.eks. om alle bærer uniform og tørklæde og om patruljen kan finde ud af at holde sig sammen og sætte alle igang samt melde til og fra posterne.
Birketroppen Lapper Cayoga Panter Kon-Tiki

Afbud

Hvor

Kagerup station