2024 mikrojuletur

20-01-2024 10:10 til 21-01-2024 10:26

Frydenborg Gruppe

Mikroer i Frydenborg Gruppe

Juleaften er godt og gaver kan man også godt vænne sig til.
Men det som julen virkelig handler om det er
MIKROJULETUREN!!!
Som altid er det en tur med masser af hygge, peberkager, nissehuer og masser af eventyr

På tidligere juleture har vi flere gange haft held til at møde nisser.  Og i år skal vi til en hytte der ligger nær en skov hvor der skulle leve en helt særlig stamme af nisser. Hvis vi har heldet kan det være at vi kan komme på sporet af disse hemmelige skovboer og måske endda møde en.

I år bliver det mere julet end nogensinde, når mikroer og mikroledere sammen skal fejre julen i en hytte i ved nissernes skov.


Spejdernes oppakning bliver kørt og vi overnatter inde, så i behøver ikke at investere i rygsæk osv. Men pak tingene samlet i en genkendelig rygsæk/sportstaske/affaldssæk, så der er styr på sagerne.

Derudover skal de have en lille turtaske med som de selv skal bære og holde styr på (vi skal med tog og gå en smule til sidst).

Lørdag spiser vi frokost udendørs, så I skal have en stor madpakke med. Hvis søde sager medbringes, skal der være nok til at dele ud J

 

Mikroerne skal selv være med til at pakke, så de ved hvor deres ting er i tasken.

I må meget gerne tage brætspil, kortspil, jumbobøger og andre sjove ting med, som vi kan hygge os med på turen!

På sidste side er der en pakkeliste, som er lige til at printe ud og sætte kryds ved, så I får det hele med J

 

Påklædning: Spejderuniform og –tørklæde, varmt og tørt overtøj, det muddervenlige spejdertøj (ikke det fine hverdagstøj) og selvfølgelig en nissehue J

 

Endelig er der lidt vigtigt til jeres forældre:

 

Børnene må ikke have elektronisk legetøj med – både fordi vi ikke kan tage ansvar for det – og fordi det ikke er formålet med turen. Det gælder både telefoner, iPads, Nintendoer osv. Hvis det medbringes, konfiskeres det til turen er ovre J

 

 

Det er vigtigt for spejdernes tur, at I som forældre ikke viser eller fortæller om bekymringen for om jeres barn fx kan sove ude selv. Savn smitter også meget fra forælder til barn, så gem det væk, når I taler om turen, siger farvel på stationen osv. Tal positivt om turen og om hvor sjovt det bliver og om hvor fedt det bliver at slippe for mor og far (!) J

 

Hjemve forekommer fra tid til anden, og vi er vant til at tage hånd om det - og vi har aldrig måttet sende nogen hjem.  Det bedste I som forældre kan gøre for at forebygge hjemve er udover ovenstående at tale med os og ikke spejderen om evt. særaftaler. Og så får I en spejder hjem igen som er en halv meter højere af bar stolthed :-)

 

Endvidere er det også vigtigt, at der er navn på alle medbragte ting og at jeres spejder er med til at pakke sin taske og dermed ved hvad de har med. Forsvundne ting eller ting, de ikke tror de har med, er en stor kilde til en ked spejder.

 

I behøves ikke investere i en stor spejderrygsæk osv. Til gengæld må meget gerne give jeres barn et almindeligt skumunderlag med at sove på: selvoppustelige underlag er svære/umulige at pakke for mikroer og så ender det med at vi bruger tid på at rulle underlag fremfor skæg med ungerne.

 

Hvis I har nogle kommentarer, bekymringer eller andre ting, der bare er rare at vide for os, så skriv en mail til mikro@spejderhat.dk , hvor vi vender tilbage med svar. Det kan fx være hvis jeres barn tit har hjemve og hvad der plejer virke godt mod det, eller hvis jeres barn bruger natble, har allergi eller skal tage noget medicin. Vi vil meget gerne vide det, hvis det er – og vi er heldigvis også vant til at håndtere lidt af hvert.

 

I skal ikke betale for turen, da prisen indgår i kontingentet J

 

Dog har vi brug for fysisk hjælp i forhold til at kører bagagen til Espergærde og hente den igen søndag. Ligesom det er skønt hvis der er en eller to som vil bage en kage til lørdag eftermiddag og boller til søndag morgenmad. Alt dette skal I udfylde på tilmeldingen på hjemmesiden.

 

Helt fysisk skal vi til KFUM-spejderne i Espergærdes hytte: Quercus, Agnetevej, 3060 Espergærde (ligger bag Flynderupgård og lige ud til skoven Egebæksvang.

 

Tilmelding foregår via www.spejderhat.dk, hvor tilmeldingsfristen er onsdag d. 17/1 kl 22.00.

 

Her vil I også blive bedt om at udfylde kontaktinformationer for den pågældende weekend, hvis det ikke er jer, vi skal ringe til – men en bedsteforælder e.l.

I må også meget gerne melde afbud hvis jeres mikro ikke kan deltage, så ved vi at der er styr på alle.

 


Det bliver super-duper-jule-nisse-fedt, og vi glæder os vildt meget! J

Nissehilsen fra Mikrolederne

Thomas, Bitten, Marie og Aslak


  


Tilmelding til dette arrangement lukker 18-01-2024 17:22

Hvor

Frydenborgvej 23
3400 Hillerød
Danmark
gl@spejderhat.dk

Tidspunkt

Fra 20-01-2024 10:10
Til 21-01-2024 10:26

Arrangør

Frydenborg Gruppe