Arbejdsdag - spis din skov / søndag

25-11-2018 09:00 til 25-11-2018 15:00

Ræven Skibby Trop og Flok

Spis din skov - arbejdsdage
Kom frisk Spejder, forældre og frivillige vi har brug for jeres hjælp
#gratismotion

Arbejdsdage - SPIS DIN SKOV

Så er det tid til et ryk i vores projekt "Spis din skov". Vi skal have plantet de sidste 30 træer i det nordøstlige hjørne af Nordmandsmosen ved Bjørnekrogen samt sat hegn omkring. Vi skal også have gjort Årssolen helt færdig og monteret de 12 bomme / bænke på stolperne i hjørnet på Minklodden. Årssolen består af 12 egetræsbænke udført i 3 meters store ubehandlet egetræsstolper lagt som en sol, med en diameter på 9 meter. I midten står en informationsstolpe der fortæller om de 75 frugttræer der er plantet lige syd for Årssolen på Minklodden.

Vi har alt det værktøj der skal bruges men medbring gerne lidt ekstra. Kom frisk og giv en hånd med et par timer eller begge dage, det bliver så godt.  

Spejdergruppen Ræven Skibby trop og flok har i Nordmandsmosen plantet 250 frugttræer og bærbuske som en del af et læringsprojekter med 4 læringsøer hvor børn, unge og voksne kan lære om den spiselige natur og årets gang i naturen, bær og frugter. Læringensmaterialet vil være gratis og let tilgængeligt for gæster og brugere af området. 

Projektet er støttet økonomisk af bla. Hedeselskabet, og Friluftsrådet.

4 steder i Nordmandsmosen er der etableret forskellige læringsøer for eksempel en kampesten Triangel ved Spejderhytten, en egetræs Årssol ved Minklodden, bålsted ved Bjørnekrogen med en kommende Shelter og ved indgangen til området 2 bord-bænkesæt.  Der er placeret en informationstolper med Q'r-koder der leder brugeren ind på spejdergruppens hjemmeside med målrette læring til den pågældende læringsø og målgruppe. 

Om blot et par år kan bruger af Nordmandsmosen plukke en masse forskellige bær, nødder, æbler, pære, blommer, kirsebær som en ekstra glæde for besøget i naturen.  Projektet bliver endelig indviet imellem jul og nytår I år så vi skal gi' den gas.  Minklodden i mange år var der minkfarm på dette område tæt ved hvor Nordmandshusene i dag er opført Bjørnekrogen i denne afkrog af mosen groede der kæmpe store og giftige bjørneklo, de er nu næsten helt udryddet fra området, ved en aktiv indsats fra frivillige.  

Kom frisk vi har varm kaffe, kakao og masser af gå på mod Ræven Skibby trop og flok

Samlet antal pladser: 100
Ledige pladser: 95

Tilmelding til dette arrangement lukker 25-11-2018 14:02

Hvor

Damgårdsvej 15
4050 Skibby
Danmark

Tidspunkt

Fra 25-11-2018 09:00
Til 25-11-2018 15:00

Arrangør

Ræven Skibby Trop og Flok