Vejledningskursus
04-04-2008 00:00 til 06-04-2008 00:00
Det Danske Spejderkorps
Rigtig mange steder i grupper, divisioner, på PLan-kurser og mange andre kurser, arbejder vi i patruljer og gennemfører projekter under vejledning af en leder, træner, hyrde eller hvad vi nu kalder os. Men hvordan er det lige man skal gribe det an, hvis man skal vejlede en patrulje eller en af sine medledere?
Hvad er vejledning?Vi mener vejledning er en metode, der med udgangspunkt i den vejledtes egne ressourcer, åbner for refleksioner, læring og nye muligheder hos den eller de vejledte.
Hvem retter kurset sig til?Vi forestiller os, at du enten har tanker om at bruge vejledning mere i din leder/træner dagligdag, eller allerede har kastet dig ud i det, men gerne vil have flere muligheder for at bruge dig selv optimalt som vejleder. Du kunne f.eks. være:
- KSL for eller teammedlem i et Plan-team
- Leder i en gruppe
- Instruktør i TUG
Kurset er for enkeltpersoner, idet du bliver klogere på din egen vejlederrolle, du bliver selv udsat for vejledning, men du er velkommen til at tage dine refleksioner med hjem og arbejde videre med i teamet/ledelsen.
Hvad skal der ske, på kurset?Kurset vil give dig indblik i forskellige værktøjer og modeller, der er nyttige i din rolle som vejleder. Vi vil arbejde med hele processen – fra forberedelsen til gennemførelsen – såvel praktisk, som teoretisk. Du skal være forberedt på, at kaste dig ud i den praktiske vejledning, med dertil hørende konkret feed-back og vejledning. Vi vil diskutere vejledningens anvendelse i spejderarbejdet. Hvor, hvordan og med hvilket udbytte kan metoden bruges? Vi vil også sætte fokus på hvilke forskelle og ligheder, der er imellem at vejlede patruljer og enkeltpersoner. Kort sagt vil vi inspirere, afprøve, reflektere og lære mere om begrebet vejledning – sammen med jer.
Vejlederkurset er en del af Træner-Bunkekurset, der afholdes på Skovbrynet. Det betyder at der samtidigt bliver afholdt et Formidlingskursus samt et Kursus i Kursusmageri. Alle tre kurser sætter fokus på relevante kompetencer, som du bør have som træner i DDS.
Vores ambitioner for kurset:- Alle (også dem, der har hørt om vejledning mange gange før) skal kunne få noget ud af det. Vi vil hjælpe jer til at udvikle jer som vejledere, men I skal selv ville det!
- Vi har fyldt rygsækken med alverdens teknikker inden for vejledning, coaching og træning. Hvad, vi kommer til at bruge, afhænger af dig og dine behov. Vi kan ikke nå alt, men vi ønsker at arbejde med det mest interessante (for dig).
- Vi arbejder med vejledning som en metode, der kan bruges i mange sammenhænge, lige som patruljesystemet. Udfordringen er at møde de forskellige krav til vejlederen i de forskellige typer kurser/situationer.
- Råstoffet er jer selv og dette er et trænerkursus. Vi afprøver vejledning i praksis, på os selv og hinanden. Men reflekterer også over det vi oplever. Du får altså chancen for selv at mestre teknikken og blive klogere på dig selv og din trænerprofil.
- Det er et bredt kursus, men jeres forskellighed giver kurset dets facetter og giver dig mere med hjem (gennem den vejledning du selv bliver udsat for) – derfor har vi valgt ikke at lave opdeling efter kursustype!
- At deltagerne kan forberede og gennemføre en vejledning.
- At deltagerne får forståelse for egen vejlederrolle, udfordringer og styrker.
- At kurset skaber rammerne for et fortsat inspirerende spejderarbejde med vejledning som fokus.
Kontakt Maiken Wildt (KSL) på 26 39 49 36 eller maiken_wildt@hotmail.com
Hvem er med i kursusteamet?Vivian Hasling Bang:
Har i de sidste 15 års tid haft størst interesse for ledertræningen, og har i den tid siddet i LT-KO, i Ny Træning, lavet Ledelse gennem Lejrliv og Voksenledelseskurser. Er idag mest på sidelinien, men aktiv, når tid og mulighed passer sammen.
I mit civile liv har jeg lavet udvikling og coaching i kommunikation, service og salg. Fra den 1. februar skifter jeg job, hvor jeg som researcher, skal arbejde med rekruttering i et konsulentfirma. I foråret 2007 tog jeg en coachuddannelse.
Jeg er 36 år, og bor sammen med min mand, Michael på et nedlagt landbrug i Ry. Sammen
venter vi på vores første barn, som skal komme fra Kina
Jeg interesserer mig meget for den dynamik og det der sker, når vi mennesker udvikler os. Den ydre påvirkning eller den indre drivkraft, der kan få nye og afgørende reflektioner igang.
Maiken Wildt (kursusleder):
Vejledning er mit levebrød! Til daglig arbejder jeg nemlig med uddannelses- og erhvervsvejledning, og synes det er rigtig spændende. Jeg er 33 år, bor i Allerød sammen med min mand, og har lige fået mit første barn.
Mit spejderarbejde har udgangspunkt i Claus Nar Gruppe i Farum, hvor jeg lige er stoppet som GL. Mit hjerte brænder for ledertræning, og jeg har gennem årene siddet med i mange arbejdsgrupper i ledertræningen, lavet trænerkurser i udlandet, været medforfatter på lederhåndbogen og lavet lederdag på Blå Sommer. I de sidste 15 år har jeg lavet PLan-kurser, ledelseskurser, trænerkurser og Gilwell-kursus. Jeg synes det er spændende, at hjælpe andre til at udvikle sig og udforske nye områder sammen med dem. Af nysgerrighed bliver man klog!
Ledige pladser: 6