Fjeldmad uden pulver
25-09-2015 00:00 til 27-09-2015 00:00
Det Danske Spejderkorps
På denne weekend vil vi udforske mulighederne for at tilberede vores egen fjeldmad.
Sundere, billigere og mere velsmagende fjeldmad kan man blandt andet fremstille ved at tørre grøntsager og kød selv. Kombineret med almindeligt tilgængelige madvarer med lav vægt og god holdbarhed får man helt nye muligheder for selv at sammensætte sin kost på fjeldture.
Måltiderne kan tilpasses særlige behov - f.eks glutenallergi, mælkeallergi eller vegetarisk kost.
Alle måltider er som udgangspunkt beregnet til tilberedning på trangia eller tilsvarende.
Efter kurset er du klar til at forberede al maden til jeres næste fjeldtur.
Under kurset lærer du, at...
udarbejde en madplan for din fjeldtur.
tørre og tilberede mad.
teorien bag forskellige teknikker og viden om kost og ernæring.
Derudover bliver der erfarings- og ideudveksling mellem kursets deltagere.
Forudsætninger for deltagelse
Du ...
er spejder eller leder over 15 år.
ønsker et alternativ til frysetørret ekspeditionsmad eller interesserer dig ganske enkelt bare for madlavning og friluftsliv.
Har du mad-allergi eller andre specifikke kostbehov, forventes du selv at kunne håndtere dette.
Kursusleder: Mette Arleth fjeldmad@fjeldgruppen.dk, 22531624
Sted: Spejderhytte i Århus, Midtjylland
Dato: 25.-27 september 2015
Tilmelding: Blåt Medlem - efter først-til-mølle-princippet. Der er 20 pladser.
Tilmeldingsfrist: 10. september 2015
Pris: 500 DKK
Kursusnummer: 15713
Bemærk:
Fjeldgruppens kurser kan ikke betales via Blåt medlem, og foregår
derfor ikke automatisk. Betaling for kurset skal ske til Fjeldgruppens konto:
Regnr. 5361 Konto 0246983. Husk at noter dit navn og kursus i bemærkningsfeltet.
Hvis du ikke selv skal betale, bedes du sende mailen videre til din kasserer.
Tilmelding er først endelig registreret når betaling er modtaget. Har du
spørgsmål vedr. betalingen, bedes du kontakte Fjeldgruppens kasserer
Daniel Berthelsen påkasserer@fjeldgruppen.dk
Ledige pladser: 0