Dinizuli 2020/ Tropsløb

25-01-2020 08:00 til 26-01-2020 18:00

1. Klampenborg Gruppe

Trop

Tilmeld dig på siden her... jeres tropsledere tilmelder patruljerne når der er nok tilmeldte.

Foreløbig tilmeldte:
Alfred
Viktor
Erik
Carl V


OM DINIZULI

Dinizuli er Danmarks ældste spejderløb – måske også verdens? Det har i alle årene været kendt som ”årets barske”. Selvom løbet er hårdt er det dog, sammenlignet med de andre løb i adventureligaen, et løb hvor alle kan være med, uanset om man er ny til adventureligaløb eller en erfaren ligadeltager.

Navnet Dinizuli stammer helt tilbage fra selveste Baden-Powell. Dinizuli er nemlig navnet på den zuluhøvding han stjal de oprindelige træperler fra, som vi i dag ser om halsen på Gilwell spejdere. Derfor indeholder løbet også altid en audiens hos selveste zuluhøvdingen, der dog gerne skifter karakter, alt efter løbets tema.

Det er et traditionsrigt løb der lægger vægt på de gamle spejderdyder, hvorfor der også lægges særlig vægt på turn-out, så det giver f.eks. bonus at medbringe patruljens stander under opgaveløbet.

Løbet består traditionelt af 5 discipliner som er:

  • Tilmeldingsopgave
  • Dag O-løb
  • Opgaveløb
  • Gennemgående opgave
  • Nat-O-løb

Tilmeldingsopgaven bliver stillet og bedømt af en gammel, lokal pigepatrulje, som ellers er uafhængige af løbet. Der bliver altid fokuseret på kreativitet, funktion og udførelse og den stilles indenfor årets tema.

Dag O-løbet er nogle gange traditionelt og andre gange slet ikke. Det vi kan love er at hver patrulje får udleveret ét kort og at det så gælder om at samle flest poster indenfor den fastsatte tid.

Opgaveløbet består af 8 poster. De har hvert år samme emner; bål, signalering, førstehjælp, hinderbahn, den barske, pioneer, samarbejde og afslutningsvis; audiens hos Kong Dini.

Undervejs skal man arbejde på den gennemgående opgave samt bære på en skrøbelig genstand, som selvfølgelig skal leveres tilbage til kongen intakt, hvilket giver anledning til besvær, ærgrelse og gode grin.

Nat O-løbet foregår gennem skoven fra afslutningsposten på opgaveløbet, og tilbage til skolen hvor vi skal sove. Igen vil patruljerne få udleveret ét kort, og flest point opnås på flest muligt korrekt klippede poster indenfor den fastsatte tid.

 

Årets tema
Vi skal på oplevelser med TINTIN  i år!  Læs mere her

 

ADGANGSKRAV
Dinizuli er et løb for storspejdere i alderen 12-16 år. Man deltager i patruljer á 4-7 spejdere.

DATOER

1. november 2019 til 15. januar 2020 er tilmeldingen åben

1. januar 2020 kommer deltagerbrevet med årets tema og tilmeldingsopgave.

25. til 26. januar 2020 afholdes Dinizuli – Altid sidste weekend i Januar

6. februar 2020 frist for indgivelse af klager over pointberegning og det endelige resultat.

FOTO
Der vil under løbet blive taget billeder af både hjælpere og spejdere. Disse vil blive vist på løbets hjemmeside samt eventuelt i fremtidigt pr-materiale. Ved tilmelding accepterer man dette.

INSTAGRAM og FACEBOOK
Mærk dine billeder, #Dinizuli

FORPLEJNING
Aftensmad vil blive serveret for alle deltagere sidst på eftermiddagen lørdag. Det vil som altid være spaghetti med kødsovs. Husk at skrive i tilmeldingen hvem der er vegetarer eller allergikere, så madholdet kan tage hensyn til dette.
Natmad bliver serveret mellem 2 og 4, afhængig af hvad tid man kommer i mål. Natmaden består typisk af dejlig varm suppe med brød til.
Morgenmad bliver serveret ca. 8.30 og består af the/kaffe og brød m. ost og marmelade samt cornflakes og havregryn.
Det er en god idé at have en madpakke til frokost lørdag og snacks med til opgaveløbet. Alle deltagere skal medbringe egen drikkeflaske, som kan fyldes op undervejs på løbet. Det forventes at alle deltagende spejdere har fået en solid morgenmadlørdag inden ankomst!

KLAGER
Klager over afviklingen af de enkelte discipliner skal afleveres skriftligt til løbsledelsen senest 24 timer efter disciplinens afvikling.
Klager over pointberegning og resultater skal afleveres skriftligt til løbsledelsen senest d. 6. februar 2019.

KONTAKT
Under løbet kan løbsleder kontaktes pr. telefon, nummeret vil blive oplyst i deltagerbrevet.
Desuden vil alle ansvarlige under løbet bære vores løbstørklæde så man kan henvende sig til dem.
Spørgsmål inden løbet kan skrives på Facebook

OVERNATNING
Overnatning foregår indendørs i en gymnastiksal.

PRIS
Man betaler pr. deltager. Prisen er 200 kroner

PÅKLÆDNING
Man skal være fornuftigt klædt på. Januar er kold og vi forventer at I møder op rustet til vejret. Hvis I ved afsendelse på en disciplin ikke bliver vurderet korrekt påklædt får man ikke lov til at starte.
Denne afgørelse er helt op til løbsledelsen.
I forhold til Shorty- og Vikingmærket er det kun tilladt at deltage på Dinizuli med bare knæ, hvis man tidligere har gennemført løbet, og har skriftlig tilladelse fra sine forældre. Ved delt forældremyndighed skal begge forældre give deres samtykke.

REGLER
Alle retningslinjer der bliver udstukket af løbsledelsen skal overholdes. Ved overtrædelse vil løbsledelsen i hvert enkelt tilfælde vurdere hvorvidt overtrædelsen betyder at patruljen bedes forlade arrangementet.

TID OG STED
Løbet starter og slutter ved Hellebækskolen (Skåningevej 11, 3140 Ålsgårde).
Check-in er åben lørdag 11:30-12:29
Vi slutter igen efter præmieoverrækkelsen cirka kl. 10.

TRANSPORT
For dem der kommer med offentlig transport kører lokalbanen til/fra Helsingør (retning mod Gilleleje).

Der er hvert år et nyt tema som bliver offentliggjort d. 1. januar sammen med oplægget til tilmeldingsopgaven.


Pris: 200,00

Tilmelding til dette arrangement er lukket fordi arrangementet er startet

Hvor

Christiansholmsvej 16
2930 Klampenborg
Danmark
+4528263142
bente@ohrstrom.dk

Tidspunkt

Fra 25-01-2020 08:00
Til 26-01-2020 18:00

Arrangør

1. Klampenborg Gruppe