Sommerlejr – Vandretur på det Lollandske Dige, fra Albuen til Rødbyhavn

26-06-2021 07:00 til 29-06-2021 17:00

Torshøj Gruppe

Juniorer

Det bliver dæleme ikke mere kystnært og derfor skal vi undervejs tage mærket "Kyst vogter"!
 
Jeg kan ikke få armene ned, så det er lidt svært at skrive om sommerlejren her... - men jeg giver det et forsøg alligevel :-)

Årets sommerlejr er anderledes end hvad du nogensinde har prøvet før.
Først går turen til Nakskov - måske med afgang allerede fredag aften (25. juni), fordi vi skal sejle allerede kl. 0900 lørdag morgen. Sejlturen foregår med postbåden "Vesta", fra Nakskov havn, ud til Albuen fyr. Undervejs stopper postbåden ved nogle af de små øer, for at levere varer og - ja, du har nok gættet det - post! Der stoppes altid på øen Enehøje, hvor den kendte danske polarforsker (Peter Freuchen) har boet.

Postbåden sætter os af på Albuen. Der er ret øde, men utroligt flot! Her starter vores vandretur. De første 6 kilometer trampes i enestående natur, langs en sandtange - det er Lollands svar på Skagen, dog med knapt så mange turister og ren stilhed og frisk luft.
Første etape går til Næsby Strand, hvor vi booker overnatning i shelter ved et naturcenter. Første dag går vi i alt 14 km.

Næste dag vandrer vi først i skov, hen mod Vindeholme. Her rammer vi igen diget og går mod Maglehøj, forbi Hummingen og med slut i Kramnitze. Anden dag går vi i alt 14 km.

Tredje vandredag slutter i Bredfjed, hvor vi ankommer ved frokosttid. Her indlogerer vi os i sommerhus (Peters families...) og spenderer en forhåbentlig solrig eftermiddag med at dase, lave vandkamp, hygge og bare nyde livet. Tredje dag går vi i alt 7 km.

Fjerde dag går vi mod togstationen i Rødbyhavn. Vi fortsætter ad diget, hen til Rødby Havn. Undervejs får vi et kig på de nye strandarealer, som bliver til i forbindelse med Femern tunnelens tilblivelse og alt det sand, som suges op fra havbunden, hvor tunnelen skal placeres. Fjerde dag går vi i alt 6 km.

Efter sommerlejren kan du stolt fortælle dine kammerater og din familie, at du har vandret mere end 40 kilometer. Så kan du med god samvittighed sætte dig bag computerskærmen (i et par timer), når du kommer hjem :-)


Vil du vide mere om postbåden og Nakskov fjord? Klik her...
Vil du se vores vandrerute? Klik her...
Pris: 600,00
Samlet antal pladser: 10
Ledige pladser: 9

Tilmelding til dette arrangement lukker 13-06-2021 23:59

Hvor

Skovvej 39
2635 Ishøj
Danmark
21406037 (Kasper, formand)
torshoej@gmail.com

Tidspunkt

Fra 26-06-2021 07:00
Til 29-06-2021 17:00

Arrangør

Torshøj Gruppe