Fjeld- og Vildmarkskursus 2022

13-04-2022 20:00 til 18-04-2022 15:00

Söderåsens Nationalpark - Sverige

Fjeld- og Vildmarkskursus er et kursus for dig, der aldrig har været i fjeldet før, eller kun på kortere ture i godt vejr og uden stor oppakning. Kurset forbereder dig til at arrangere en fjeldtur med ligesindede (dvs. folk der har været på samme kursus eller tilsvarende) og giver en teoretisk og praktisk erfaring med alt fra udstyr til orientering og introduktion til fjeldførstehjælp.

OBS! - Hvis du er DDS'er, så husk at logge ind på Medlemsservice, inden du tilmelder dig kurset. Så vil din deltagelse på kurset fremgå af dit spejder-CV i Medlemsservice.

Foreløbig program:

Vi mødes onsdag aften i Helsingør, hvorfra vi i samlet flok rejser til en hytte vi har lejet på kanten af Söderåsens Nationalpark (i Sydsverige). Ved hytten undervises du i mange af de grundlæggende færdigheder man behøver for at kunne tage på fjeldtur. Her bliver man inddelt i 4-5 mands patruljer, som sammen skal planlægge og forberede de næste 3 dages vandring i den smukke og kuperede nationalpark. På vandreturen er der løbende instruktion i forskellige færdigheder, såsom turplanlægning, orientering og 1. hjælp. Der er også mulighed for at få testet dit og andres udstyr, få afprøvet konditionen og få de første erfaringer til fremtidige eventyr i vildmarksterræn. Overnatningen sker selvfølgelig i telt.

Kurset afsluttes mandag kl 15 i Helsingør.

Emner:

  • Turplanlægning
  • Fjeldsikkerhed
  • Rutevalg
  • Færdsel i fjeld og vildmark
  • Førstehjælp
  • Påklædning og udstyr
  • Orientering
  • Proviant/mad
  • "Tur efter evne"
  • Forhåndskrav:

Du skal minimum være fyldt 15 år, samt have erfaring med kort og kompas,

være i almindelig fysisk form og kunne bære rygsæk på mindst 15 kg.

Praktiske oplysninger:

Der vil være behov for at deltagerne i fællesskab medbringer telte og trangia til brug på kurset. Teamet koordinerer dette i forbindelse med at kursusinformationen sendes ud. Alt overnatning vil foregå i telt. Medbring selv personlig udrustning i egen rygsæk og nogen fornuftige vandrestøvler.

Pris:

1800 kr. Prisen inkluderer mad, transport under kurset og undervisningsmaterialer.

Kursusperiode:

13-18. april 2022 (Påsken)

Sted:

Vi mødes ved Helsingør station onsdag den 13. april kl. 20 og er tilbage samme sted mandag den 18. april kl 15. Selve kurset afholdes i Söderåsens Nationalpark – Sverige.

Tilmeldingsfrist:

15. marts 2022

Kontakt til Kursusleder:

Navn: Christian Schubert og Simon Wochner

E-mail: fjeldvildmarkskursus@fjeldgruppen.dk

Bemærk:

Fjeldgruppen følger naturligvis myndighedernes og korpsenes anbefalinger vedrørende Corona. Skulle omstændighederne tvinge os til at aflyse kurset får man naturligvis hele kursusafgiften refunderet. Derudover gælder Fjeldgruppens afbudsregler.

Fjeldgruppens kurser kan ikke betales via Medlemsservice og foregår derfor ikke automatisk.

Betaling for kurset skal ske til Fjeldgruppens konto: Reg.nr.: 5361 og kontonr.: 0246983. Husk at notere dit navn og kursus i bemærkningsfeltet. Hvis du ikke selv skal betale, bedes du sende mailen videre til din kasserer. Din tilmelding er først endelig registreret, når betaling er modtaget. Har du spørgsmål vedr. betalingen, bedes du kontakte Fjeldgruppens kasserer, Berit Schultz, på kasserer@fjeldgruppen.dk.


Antal pladser: 30
Ledige pladser: 23

Tilmeldingen til dette arrangement lukkede 08-04-2022 12:00

Hvor

Söderåsens Nationalpark - Sverige

Hvornår

Fra 13-04-2022 20:00
Til 18-04-2022 15:00

Arrangør

Fjeldgruppen
formand@fjeldgruppen.dk