Ledelseskursus 1 - oktober 2023

06-10-2023 19:00 til 08-10-2023 13:30

Kulsø Spejdercenter

Et udendørs kursus, som gør dig endnu bedre til at lede blandt voksne frivillige, og sammen sætte det rigtige hold. der kan samarbejde og udvikle sig i takt med gruppen.

På Ledelseskursus 1 arbejder vi med god ledelse af og imellem voksne frivillige spejderledere såvel som bestyrelsesmedlemmer. Vi tilbyder en weekend, hvor du sammen med andre ledere vil lære om relevant teori om ledelse og få praktiske ledelsesredskaber med hjem i rygsækken. Dette vil gøre dig bedre i stand til at drive og udvikle ledelsesgerningen og din enhed, give dig mod på mere ledelse og forhåbentlig fornyet energi til dit spejderarbejde.

På kurset vil du med udgangspunkt i Spejderideen og ledelsesprincipperne arbejde med metoder, som vil hjælpe dig til at tackle udfordringer som fx at sætte den rigtige retning for din enhed, få flere ledere og skabe bedre samarbejde på tværs af grene/grupper eller lignende.

Dette gør vi ved at give dig:

  • Indblik i DDS Ledelsesprincipper, og hvad det vil sige at være en god spejderleder
  • Redskaber til rekruttering og involvering af andre frivillige
  • Forståelse for anerkendende kommunikation som grundlag for ledelse, herunder vigtigheden i at være nysgerrig over for de mennesker, du skal lede
  • Værktøjer til at udarbejde strategi for egen enhed, som fx kan sikre udnyttelse af gruppens/divisionens/teamets fulde potentiale
  • Sparring og refleksion med en masse spejderledere, der også brænder for at arbejde med ledelse
  • Bålhygge og god energi midt i et naturskønt område

For at gøre det nemmere for dig at bruge dine nye ledelsesredskaber i din enhed uanset om du er i en gren, gruppe, bestyrelse, løb eller udvalg, anbefaler vi, at du deltager på kurset sammen med andre fra din enhed, du til daglig samarbejder med. Dog kan du sagtens deltage alene – det er der også mange andre, der gør.
 
Kvalifikationer:
Kurset er både for dig, der har mange års erfaring som leder af andre voksne og for dig, der først lige skal til at gå i gang med opgaven.

Hvis du er afsted med dit lederteam, kan du godt deltage som f.eks. grenassistent. Hvis du tager afsted alene fra din enhed, får du bedst udbytte af kurset, hvis du har eller drømmer om at have ledelsesansvar for andre frivillige.

Overnatning foregår i eget telt, og det er muligt at sætte det op fredag fra kl. 18.
Weekenden foregår udendørs i lækre områder, så husk tøj efter årstiden.

Læs mere på Facebook, hvor du også kan se videoer fra kurset:

Pris: 1.200,00
Samlet antal pladser: 30
Ledige pladser: 4

Tilmelding til dette arrangement lukker 18-09-2023 23:59

Hvor

Kulsøvej 19
Vesterlund
7323 Give
Danmark
+4530880052
+4521863870
fu@kulso.dk

Tidspunkt

Fra 06-10-2023 19:00
Til 08-10-2023 13:30

Arrangør

Det Danske Spejderkorps