Oak City Rally

04-06-2023 08:44 til 04-06-2023 14:00

Oak City Rally

Trop i Geels Gruppe

Om Oak City Rally

Oak City Rally er verdens største sæbekasseløb der bliver lavet i samarbejde mellem Absalon Division og Egemose Centret. På Oak City Rally dystes i følgende kategorier; mini, junior, spejder, senior, forælder/leder og supersenior (I superseniorklassen bygger man selv sin bil af rafter på Egemose Centret). Et hold består af en selvbygget sæbekassevogn og fem (evt. fire) spejdere, en i vognen til at styre og fire til at skubbe. Vognenes bærende konstruktion mellem for- og bagaksel skal udelukkende være lavet af træ, og der må ikke anvendes pedal- eller motorkraft til fremdrift.

Sæbekasseløbet har siden begyndelsen i 1975 udviklet sig til en sand folkefest med over 300 deltagende vogne og et stort opbud af forældre. Det imponerende syn af de mange fantasifulde vogne, der starter fra Farum Station og slider sig frem til Egemose Centret ad en 10 km lang rute, burde være et must for alle friske spejdere og forældre.

RUTEN

Ruten er 10 km. lang. Løbet starter ved Farum St. kl. 10.00 Der er en ny start hvert 2 min. hvor vores kanon bliver fyret af. De hurtige og flotte sæbekassevogne kører gennem Farum by og ud af Hestetangsvej. Den eneste svære forhindring vognene møder på ruten er Dødsbakken. En bakke der pludselig dukker op efter et skarpt venstresving. Efter ca. to tredjedele af løbet kommer man til saftevandsdepotet, hvor alle nok kan trænge til et glas saft eller postevand. Undervejs er der 8 poster, hvor postmandskabet står og kontrollerer at vognene kommer forbi og der ingen problemer er. Ved ankomsten til Egemose Centret kommer vognene over målstregen og så kan man få sig en velfortjent frokost.

PRÆMIER

Alle hold, der gennemfører Oak City Rally, får stofmærker og diplom.

I mini-, junior- og spejderklassen er der præmie og gule vindertrøjer til de tre hurtigste hold i hver klasse. Der er også præmier til de flotteste, mest fantasifulde, spejdermæssige og selvbyggede vogne i hver klasse. I superseniorklassen er der den særlige vandrepræmie og plade til det hurtigste hold. I senior- og forældreklassen er der præmier til det festligste hold samt præmie til hurtigste forældre-vogn. Løbsdiplomer vil kun blive udleveret på Egemosen i forbindelse med præmieoverrækkelsen kl. 14.00.


Tilmelding til dette arrangement lukker 02-06-2023 17:44

Hvor

Jernbanevej 1
3520 Farum
Danmark

Tidspunkt

Fra 04-06-2023 08:44
Til 04-06-2023 14:00

Arrangør

Geels Gruppe