Grøn bålmad med børn – Roskilde

13-05-2024 17:00 til 13-05-2024 20:00

Haver til Mavers skolehave i Roskilde

Få inspiration til grøn, velsmagende og mættende bålmad


Har du lyst til at lave mere mad med dine spejdere og få værktøjer til at inddrage børn og unge mere i madlavningen? Så kom på kursus med kokke fra Haver til Maver og bliv klogere på, hvordan I tryller simple grøntsager om til lækre måltider, der giver spejderne mod på mere grøn bålmad.

I foråret 2024 udkommer Det Danske Spejderkorps med en kogebog fyldt med grøntsagsbaserede retter. Bogen er udviklet sammen med kokke fra organisationen ”Haver til Maver”, der lærer børn at dyrke og tilberede grøntsager på en sjov og spændende måde. Opskrifterne dækker både nemme og hurtige snacks til spejdermødet og lækker morgenmad, aftensmad og desserter til ture og lejre.

På dette kursus kommer du i Haver til Mavers udekøkken til at prøve retter af fra kogebogen, så du får mere erfaring med at lave velsmagende og mættende mad i det grønne køkken sammen med dine spejdere. Haver til Mavers kokke deler ud af pædagogiske og praktiske fifs til hvordan du giver ansvar til og engagerer børnene i madlavningen – og du byder ind med dine erfaringer, så vi alle sammen kan blive klogere. Vi skal udfordre hinanden i forskellige smageøvelser, lave en enkel aftenret og være kreative med nogle søde retter. Når du tager afsted fra kurset, vil du være klar på at planlægge en mere bæredygtig menu til årets sommerlejr og gøre madlavning til en fælles aktivitet i gruppen.

Kurset afvikles af to kokke fra Haver til Maver og afholdes i Haver til Mavers skolehave i Roskilde.

Kurserne er støttet af Friluftsrådet som del af projektet ”Modig Mad – grøn bålmad til børn og unge".

Læs mere om kogebogen her

Samlet antal pladser: 30
Ledige pladser: 4

Tilmelding til dette arrangement lukker 06-05-2024 23:59

Hvor

Veddelev Bygade 58
4000 Roskilde
Danmark

Tidspunkt

Fra 13-05-2024 17:00
Til 13-05-2024 20:00

Arrangør

Det Danske Spejderkorps