På webinaret vil du bl.a. høre:

  • Annie Elkær Ørum-Kristensen, spejderleder i Nordhavn i København, om at etablere maritime nyttehaver – i dette tilfælde; en blåmuslingefarm tæt på deres hytte ved Københavns Havn.
  • Stine Willadsen, spejderleder i Oksbøl spejdergruppe, om at modtage 600.000 kr. fra Nordea-fonden til nye biodiversitets- og energi-projekter på spejdergrunden.

Efter oplæg fra Annie og Stine vil det være muligt at stille spørgsmål og dele egne erfaringer og udfordringer med at igangsætte nye, grønne indsatser.

Tobias Lau, bæredygtighedskonsulent i Det Danske Spejderkorps, vil dertil dele nyt om puljer, som deltagerne kan overveje at søge fra starten af 2025.

Baggrund: Den Grønne Avantgarde er en forsamling af spejdergrupper i Det Danske Spejderkorps, som har det tilfælles at de enten er nysgerrige på eller har iværksat nye indsatser inden for bæredygtighed fra deres spejdergruppe. Vil man være en del af Den Grønne Avantgarde modtager man et nyhedsbrev 4 gange om året. Her kan man bl.a. se eksempler på, hvad andre spejdergrupper sætter i gang og hvor modtagere af nyhedsbrevet kan påvirke og give input til, hvilke nationale indsatser der søges midler til fra korpskontoret inden for den grønne agenda. Vil du være med i Den Grønne Avantgarde, så skriv ’Grøn Avantgarde’ til Tobias på tol@dds.dk. Der er nu 40 spejdergruppe med i Den Grønne Avantgarde.

Webinaret er sat i værk sammen med Tobias, bæredygtighedskonsulent og Sofie, uddannelseskonsulent på korpskontoret i Det Danske Spejderkorps.